Integritetspolicy | Felgkongen.se Hoppa till innehållet
Fri Frakt | Inga Tullkostnader | DHL Express
Fri Frakt | Inga Tullkostnader | DHL Express

Integritetspolicy

Vi är Felgkongen (kallas "vi" genom detta tillkännagivande).

Denna sekretesspolicy förklarar vilka typer av personuppgifter vi kan samla in om dig när du kommunicerar med oss. Den förklarar också hur vi lagrar och hanterar data och skyddar dem. Den beskriver hur vi avser att använda din information, vem vi kan komma att dela den med, vilka rättigheter du har över användningen av din information och hur du kan kontrollera vilken personlig information vi samlar in från dig.

Vi vet att det finns mycket information här, men vi vill att du ska vara fullt informerad om dina rättigheter och hur vi använder dina uppgifter.

Denna integritetspolicy gäller när du beställer från oss, kontaktar oss via e-post eller telefon, besöker våra butiker, surfar på vår webbplats, fyller i en undersökning eller undersökningar, skapar ett onlinekonto, deltar i en tävling, prenumererar på marknadsföring, engagerar dig i sociala medier. mediaplattform eller skriv till oss.

Vi hoppas att följande information svarar på dina frågor, men om inte, kontakta oss på info@felgkongen.se.

1. VILKA SLAG AV DATA SAMLAR VI IN?

Vi kan samla in informationen nedan om dig:

- Ditt namn, kön och ålder/födelsedatum

- Din kontaktinformation, inklusive fakturerings- och leveransadresser, telefonnummer och e-postadresser

- Dina surfaktiviteter, inklusive: detaljer om dina besök på våra webbplatser och vilken webbplats du kom från till vår, varor du har kvar i din kundvagn, personlig information som hjälper oss att rekommendera produkter av intresse och information som samlas in med hjälp av cookies i din webbläsare ( du kan lära dig mer om vår integritetspolicy här)

- Inköp och beställningar som du gjort och hur du betalade för dem

- En begränsad mängd betalkortsinformation

- Vilken enhet och webbläsare eller applikation du använde för att beställa från oss eller surfa på vår webbplats, inklusive din IP-adress

- Dina marknadsföringspreferenser

- Svaren på dina undersökningar, kommentarer, intressen och feedback

- Din position

- Din kommunikation och korrespondens med oss

- All data som du gör allmänt tillgänglig, såsom hantering av sociala medier eller annan information som du kan dela på offentliga sociala medieplattformar och andra offentliga plattformar

I många fall tillhandahåller du data och information som du medvetet tillhandahåller oss. Vid beställning anger du till exempel leverans- och faktureringsadress, telefonnummer och e-postadress. Ett annat exempel är när du kontaktar oss, vi har en överblick över vad du skrivit till oss, och vi har även de kontaktuppgifter du uppger som gör att vi kan svara dig.

Vissa personuppgifter samlas in indirekt genom användning av cookies, till exempel när du surfar på vår webbplats. Denna information hjälper oss att förstå din webbupplevelse.

I vissa fall kan vi samla in ytterligare data som är tillgänglig för allmänheten, för att hjälpa till med marknadsundersökningar och för att förbättra vår verksamhet.

I sällsynta fall kan vi be om ytterligare data från dig, såsom former av ID, för att förhindra bedrägeri och misstanke om olaglig verksamhet.

2. HUR OCH VARFÖR ANVÄNDER VI DINA UPPGIFTER?

Allmän användning av dina uppgifter

- För att behandla beställningar du gör genom att använda vår webbplats, en tredjepartsapp (som Facebook-shopping) eller i butik. Om vi ​​inte samlar in dina personuppgifter i kassan kommer vi inte att kunna behandla din beställning och följa våra juridiska skyldigheter.

Det vanligaste exemplet är leveransbudet, som behöver veta din adress och några andra detaljer för att leverera din beställning till dig. Till exempel kan din information behöva skickas till en tredje part för att leverera den produkt eller tjänst du beställt, och vi kan komma att behålla din information under en rimlig period därefter för att uppfylla alla avtalsenliga och juridiska skyldigheter vi har.

- För att svara på dina frågor, begäranden om återbetalning och klagomål. Vi kan hålla en överblick över tidigare korrespondens/kommunikation och framtida korrespondens/kommunikation. Vi gör detta utifrån våra avtalsförpliktelser gentemot dig, våra juridiska skyldigheter och våra legitima intressen av att ge dig bästa möjliga service.

- Att verifiera din identitet för att förebygga brott och upptäcka bedrägerier och bedrägerier

Dina uppgifter kan skickas till din bank från någon av våra betalningsleverantörer och din bank bekräftar då om de tror att du använder ditt kredit- eller betalkort. Vi gör detta för att förhindra bedrägeri och stöld. Detta kallas 3D-säkert.

- Att erbjuda varor och tjänster till dig, inklusive uppdateringar av din beställning

- För forskning och utveckling, för att förbättra våra produkter och tjänster och bättre förstå vad du vill ha

- För att kunna följa lagliga rättigheter eller skyldigheter vi har som kan kräva att vi lämnar ut din information

Till exempel när en offentlig eller juridisk myndighet begär det

3. DELING AV DATA MED TREDJE PARTER
Noen ganger deler vi dataene dine med pålitelige tredjeparter. For eksempel leveringskurer og applikasjoner vi bruker på nettstedet vårt som hjelper din generelle opplevelse med oss.

Her følger retningslinjene vi bruker for organisasjoner for å beskytte dataene dine og beskytte personvernet ditt:

- Vi gir bare informasjonen de trenger for å utføre sine spesifikke tjenester, for eksempel e-postadressen din for å sende deg en fraktoppdatering

- De kan bare bruke dataene dine for de nøyaktige formålene vi spesifiserer i kontrakten med dem

- Vi jobber tett med dem for å sikre at personvernet ditt respekteres og beskyttes til enhver tid

- Hvis vi slutter å bruke tjenestene deres, vil noen av dine data som de har, enten bli slettet eller gjort anonymt

De viktigste eksemplene på den typen tredjeparter vi samarbeider med er:

- IT-selskaper som støtter nettstedet vårt og andre forretningssystemer

- Operasjonelle selskaper som leveringskurer

- Direkte markedsføringsselskaper som hjelper oss med å administrere vår elektroniske kommunikasjon med deg

- Google / Facebook og andre nettsteder på internett for å vise deg produkter som kan interessere deg mens du surfer. Dette er basert på enten ditt markedsføringstillatelse eller din aksept av informasjonskapsler på våre nettsteder.

- Datainformasjonsfirmaer for å sikre at detaljene dine er oppdaterte og nøyaktige

Vi kan også dele dataene dine med andre pålitelige tredjeparter, for eksempel:

- Bedriftskjøpere og oppkjøp, markedsføring og forretningsrådgivere / byråer, investorer eller banker

- Advokater og andre juridiske rådgivere eller kriminalitetsforebyggende byråer

- Betalingsleverandører som Stripe eller PayPal

- Offentlige organer og rettshåndhevelsesbyråer, forsikringsselskaper eller domstoler når vi er pålagt å gjøre det

- For beskyttelse av våre kunder eller ansatte og direktører

Vi vil aldri dele dataene dine med tredjeparter for eget formål. Vi deler bare data med pålitelige tredjeparter som hjelper oss med å gi deg våre varer og tjenester eller hjelper oss å markedsføre og forbedre vår virksomhet.

4. DEN JURIDISKE GRUNNEN VI STOLER PÅ

Loven om databeskyttelse angir en rekke forskjellige årsaker til at et selskap kan samle inn og behandle dine personlige data, inkludert:

Samtykke

- I spesifikke situasjoner kan vi samle inn og behandle dataene dine med ditt samtykke. Du har rett til å trekke deg fra disse markedsføringsformene når som helst.

For eksempel når du merker av i en boks for å motta nyhetsbrev via e-post i form av direkte markedsføring.

Kontraktsmessige forpliktelser

- Under visse omstendigheter trenger vi dine personlige data for å overholde våre kontraktsforpliktelser for å oppfylle våre plikter og utøve våre rettigheter i henhold til en kontrakt eller salg av varer eller tjenester til en kunde.

Hvis du for eksempel bestiller en vare fra oss for levering, samler vi inn adresseopplysningene dine for å levere kjøpet ditt, og sender dem til kureren vår.

Juridisk overholdelse

- Hvis loven krever at vi gjør det, kan det hende vi må samle inn og behandle dataene dine.

For eksempel kan vi videreformidle detaljer om personer som er involvert i svindel eller annen kriminell aktivitet til rettshåndhevelse eller offentlige etater. Dette bidrar til å beskytte våre kunder og ansatte.

Legitim interesse

- I spesifikke situasjoner krever vi at dataene dine forfølger våre legitime interesser på en måte som med rimelighet kan forventes som en del av driften av vår virksomhet og som ikke påvirker dine rettigheter, frihet eller interesser i vesentlig grad.

Disse spesifikke situasjonene inkluderer: Markedsføring og reklame for våre produkter og tjenester, salg og levering av varer og tjenester til våre kunder, forstå kunders spesifikke behov og preferanser, forbedre eksisterende produkter, beskytte kunder og ansatte samtidig som de opprettholder deres helse og velferd, forebygger og etterforsker kriminalitet, overlate kundekontakter og spørsmål, oppfylle våre plikter overfor aksjonærer eller til kunder og investorer.

5. HVORDAN BESKYTTER VI DATAENE DINE?

Vi vet hvor mye datasikkerhet som betyr noe for alle våre kunder. Med dette i bakhodet vil vi behandle dataene dine med største forsiktighet og ta alle nødvendige skritt for å beskytte dem.

Vi sikrer tilgang til alle transaksjonsområder på våre nettsteder og apper ved hjelp av ‘https’ teknologi.

Tilgang til dine personlige data er passordbeskyttet, og sensitive data som betalingskortinformasjon er ikke synlige for noen hos Pursue Fitness Ltd, derfor kan vi ikke ta bestillinger over telefon.

Vi overvåker regelmessig systemet vårt for mulige sårbarheter og angrep, og vi utfører penetrasjonstesting for å identifisere måter for ytterligere å styrke sikkerheten.

6. Hur länge sparar vi dina uppgifter?

När vi samlar in eller behandlar dina personuppgifter behåller vi dem bara så länge som det är nödvändigt för det ändamål för vilket de samlades in. I slutet av den lagringsperioden kommer din data antingen att raderas helt eller anonymiseras, till exempel genom att aggregeras med annan data, så att de kan användas på ett oidentifierbart sätt för statistisk analys och affärsplanering.

Några exempel på kunddatalagringsperioder:

Order

När du beställer lagrar vi de personuppgifter du lämnar till oss så att vi kan uppfylla våra juridiska och avtalsenliga skyldigheter.

Redovisning, myndighetskrav och specifika lagar

Vissa av dessa kräver att vi lagrar data, såsom adress, namn och kontaktuppgifter under en viss period. Vi lagrar inte dina uppgifter längre än vad vi behöver eller är juridiskt skyldiga till

7. VAR BEHANDLAS DINA DATA?

Ibland behöver vi dela dina personuppgifter med tredje part och tjänsteleverantörer utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES), USA. Detta görs i enlighet med dataskyddslagen.

8. Vad kan du göra för att skydda dina data?

Du bör alltid vara försiktig när du delar personuppgifter online. Vi kommer aldrig att be dig att verifiera dina bankkontouppgifter eller fullständig kontoinformation. Se nedan för information om hur du ytterligare skyddar din data:

- Håll alla lösenord privata för att förhindra att någon annan än du själv kommer åt dina konton

– Om du loggar in eller handlar på en offentlig dator, föreslår vi att du använder ett privat webbläsarfönster, inte sparar lösenord eller detaljer och alltid loggar ut när du är klar

- Undvik att använda samma lösenord för olika onlinekonton

– Kolla alltid med oss ​​om du är osäker på något, du kan kontakta kundsupport på info@felgkongen.se

9. KÄNNA DINA RÄTTIGHETER

En översikt över dina olika rättigheter

Du har rätt att begära:

– Tillgång till de personuppgifter vi har om dig, gratis i de flesta fall

- Rättelsen av dina personuppgifter när de är felaktiga, inaktuella eller ofullständiga

– Till exempel när du återkallar ditt samtycke eller motsätter dig det och vi inte har något berättigat övervägande intresse, eller när syftet med vilket vi har uppgifterna har upphört

- Att vi slutar använda dina personuppgifter för direktmarknadsföring (antingen genom specifika kanaler eller alla kanaler)

– Att vi stoppar all samtyckesbaserad behandling av dina personuppgifter efter att du har återkallat ditt samtycke

- Granskning av en partner av beslut som fattats enbart baserat på automatisk behandling av dina uppgifter (dvs. där ingen person ännu har bedömt resultatet och kriterierna för beslutet).

Du har rätt att när som helst begära en kopia av all information om dig som vi har, och även att få den rättad om den är felaktig. För att begära information, vänligen kontakta info@felgkongen.se. För att begära att din information ändras, vänligen uppdatera ditt onlinekonto, eller kontakta vår kundtjänst på info@felgkongen.se.

Om vi ​​väljer att inte göra något åt ​​din begäran kommer vi att förklara för dig skälen till varför vi vägrade.

Din rätt att återkalla samtycke

När du har gett oss ditt samtycke till att använda dina personuppgifter har du rätt att när som helst ändra dig och återkalla ditt samtycke.

Där vi litar på vårt berättigade intresse

I de fall vi behandlar dina personuppgifter utifrån vårt berättigade intresse kan du be oss att sluta av skäl som är relaterade till din individuella situation. Vi måste då göra det såvida vi inte anser att vi har ett legitimt övervägande skäl att fortsätta att behandla dina personuppgifter.

Direktmarknadsföring

Du har rätt att stoppa användningen av dina personuppgifter för direktmarknadsföring genom alla kanaler, eller utvalda kanaler. Vi måste alltid följa din begäran.

Kontrollerar din identitet

För att skydda din informations konfidentialitet kommer vi att be dig att verifiera din identitet innan du fortsätter med någon begäran som du gör enligt denna sekretesspolicy. Om du har auktoriserat en tredje part att skicka in en begäran å dina vägnar, kommer vi att be dem att bevisa att de har ditt tillstånd att agera.

10. HAR DU FRÅGOR?

Vi hoppas att denna sekretesspolicy har varit till hjälp för att hantera din personliga information och dina rättigheter att kontrollera den.

Vi vet att det finns mycket information, så om du har några frågor kan du kontakta oss på info@felgkongen.se, så skickas du vidare till berörd avdelning.

Detta tillkännagivande uppdaterades senast den 04.02.2021.

svenska (Sverige)